31 juli, 2012

1929


Gruppbild. 1929 står det skrivit (som enda information) på kortet. Också lite detektivarbete: när jag tittar efter ser jag att det är farmor och farfars hus, glasverandan, de står framför, Långöholm. Måste vara helt nybyggt (de gifte sig -28), visst ser det ut som det t.o.m. är omålat?


Längst till vänster farmor Ester, det är året innan äldste sonen Rune föds, hon är 25 år. Det måste vara farfar som står lite bakom henne i hatt.


Den här äldre kvinnan är med på flera foton i albumet. Jag tror det är farfars mor "Anna-Maja" som levde till -45. Bredvid henne, lite bakom, står en annan äldre kvinna:


Skulle det kunna vara farmors mor, Maja-Stina? Är det hon som greppar mannen till höger, det borde väl i så fall vara maken. Också de två gubbarna...

den yngre mannen i bakre raden t.v. skulle kunna vara farfars tvillingbror Axel.
Här är dom ju igen! Den här bilden är av allt att döma (bakgrunden, papperkvalitet och färgtonen) tagen vid samma tillfälle. Och visst är det samma gubbar! Varför plockar man då ut dessa tu ur gruppen och ställer framför farmor och farfars nybyggda hus? Kan det möjligen vara farfars far August (till vänster)och farmors far Svante (till höger) detta?